Typy a možnosti umístění panelů

Zvolte správný materiál panelu

Možnosti materiálů (textilní, dřevěné, pěnové)


Vylepšení akustiky vašeho domova začíná výběrem správného materiálu pro designové panely. Na trhu je několik možností, mezi kterými můžete vybírat – textilní, dřevěné a pěnové panely.

Textilní panely jsou často vyrobeny z hustých tkanin, jako je flíz nebo polyesterová vlákna. Tyto materiály dokonale absorbují zvuky a snižují hluk v místnosti. Dřevěné panely mají svrchní vrstvu ze dřeva či dřevotřísky s akustickou podšívkou z minerálních vláken nebo pěny na zadní straně. Tato kombinace poskytuje dobré zvukové vlastnosti a estetický vzhled. Pěnové panely jsou nejčastěji vyrobeny z polyuretanové nebo melaminové pěny a nabízejí vynikající odhlučnění.

Vlastnosti jednotlivých materiálů a jejich dopad na akustiku

Každý materiál má své specifické vlastnosti, které ovlivňují akustiku prostoru. Textilní panely mají vysokou schopnost pohlcování zvuku, což snižuje dobu dozvuku a zlepšuje akustiku prostoru. Dřevěné panely jsou obecně lepší v odrážení zvuku, naopak ale neposkytují útlum a poskytují teplejší tón, což může být žádoucí v některých prostorách. Naše designové akustické panely, často označované jako lamely, nabízejí výborný poměr mezi pohlcováním a designovým zpracováním.

Umístění panelů na stropě

Redukce ozvěny a ruchu z vyšších podlaží

Stropy jsou často zapomínány při úpravách akustiky, ale jejich pokrytím designovými panely můžete dosáhnout velkého snížení ozvěny a v kombinaci s tlumící pěnou umístěnou mezi rastr, na který upevníte panel s lamelami i ruchu z vyšších podlaží. Tento krok zajistí klidnější atmosféru ve vašem domově.

Návrhy pro esteticky přitažlivé umístění

Při umístění panelů na strop se nebojte hrát s rozložením a tvary. Zvažte použití geometrických vzorů nebo jiných aranžmá, které budou dobře ladit s celkovým designem místnosti.

Umístění panelů na stěnách

 

Absorpce zvuku pro lepší soukromí a komfort

Umístění designových panelů na stěny může významně zlepšit soukromí a komfort ve vašem domově, protože takové panely absorbují zvuky a snižují šíření hluku mezi místnostmi.

Vytvoření vizuálního efektu s použitím barevných akcentů

Při umístění panelů na stěnách se nebojte experimentovat s barvami a vzory. Barevné akcenty nebo zajímavé textury mohou dodat místnosti svěžest a jedinečnost.

Použití samostatných přenosných panelů

Flexibilita v úpravách prostoru

Samostatné přenosné panely nabízejí možnost flexibilní úpravy prostoru podle aktuálních potřeb. Tyto panely lze snadno přemisťovat, což je ideální řešení pro menší místnosti nebo prostory s omezenými možnostmi instalace.

Řešení pro menší místnosti nebo prostory s omezenými možnostmi instalace


Použitím samostatných přenosných panelů nemusíte obětovat akustickou kvalitu ani ve velmi malém prostoru či v situacích, kdy nemůžete instalovat trvalé panely.

Vytvoření akustického oddělení prostoru

Designové panely jako zvukové bariéry mezi místnostmi

Použitím designových panelů můžete vytvořit akustický oddělovací prvek mezi jednotlivými místnostmi, což zlepší soukromí a komfort ve vašem domově, zejména pokud máte open-concept design.

Zlepšení soukromí a komfortu v open-space koncelářích a domovech

V domech s otevřeným konceptem je často obtížné zajistit dostatečné soukromí a klid. Akustické panely nabízejí elegantní řešení tohoto problému, aniž byste museli obětovat otevřenost a estetiku celkového designu.